Как да поставиш тампон?

За всичко си има първи път! Твоят месечен цикъл е естествена част от живота ти и е нормално да имаш въпроси за него. Не се тревожи – поставянето на тампон не е толкова трудно, колкото смяташ. Виж видеото по-долу. Ще разбереш, че поставянето на тампон е наистина много лесно, щом се научиш как става.
 

Как да поставиш тампон: спокойно, просто се отпусни!Може би се чувстваш нервна при мисълта да използваш тампон за пръв път, но не трябва. След няколко опита ще видиш, че няма нищо по-лесно.
Нашите видео инструкции ще ти помогнат първото поставяне на тампон да бъде възможно най-лесно, като ти демонстрират стъпка по стъпка как става това. Най-добре е да си напълно спокойна и отпусната, в противен случай можеш за получиш мускулен спазъм и това ще затрудни поставянето на тампона. Един прост съвет: поеми дълбоко въздух няколко пъти и се опитай да се успокоиш – това ще ти позволи да се отпуснеш, преди да поставиш тампона.
 

Струва си!За разлика от превръзките, тампоните се поставят вътре в тялото. Това може да ти се струва странно, но щом веднъж е поставен правилно, ти дори няма да усещаш, че е там. Използвани правилно, тампоните имат толкова много предимства! Можеш да се движиш свободно и да правиш всичко, което правиш, когато не си в цикъл. Можеш спокойно да спортуваш, защото тампонът е на мястото си, вътре в тялото ти, и ти дори няма да го усещаш. Дори можеш да плуваш, защото тампонът е скрит на сигурно място и е защитен от досег с водата. Просто запомни – използвай тампона с най-малка степен на абсорбция за твоя менструален цикъл и го сменяй регулярно.