Имало едно време…

Снимка на две жени по бански, които си държат ръцете. Изображението е старинно и показва революцията при жените. Старото лого на o.b.® се намира в десния ъгъл.
Чувстваш, че не можеш да правиш това, което искаш, през „онези“ дни? Не можеш да плуваш, по-малко ще спортуваш и може би ще оставиш новата си прилепнала рокля в гардероба? Преди много години момичетата нямаха особен избор. За щастие, сега е различно. Разбери как са създадени o.b.® – как една жена, която е гинеколог и страстен плувец, изиграва важна роля в изобретяването им и революционното въздействие, което имат за жените и момичетата.

През 1947 немският инженер д-р Карл Хан попада на реклама на тампони в американско списание и идеята го впечатлява: няма такъв продукт в Германия. Представяйки тампоните на немския пазар, той прави революция в женската хигиена.

Д-р Хан е подпомогнат от двама партньори: юриста д-р Хайнц Митаг и най-вече от д-р Джудит Есер, гинеколог и запален плувец, която се ангажира с медицинската страна на проблема. Заедно тримата пионери разработват тампоните o.b.®. Зад това дискретно име се крие съкращението "Ohne Binde", което на немски означава „без превръзка“.

Благодарение на o.b.® можеш да се наслаждаваш на свободата да бъдеш активна, да правиш това, което искаш, и да носиш роклята, която искаш – всеки ден!