Как да поставя тампона?

Не се тревожи – не е толкова трудно, колкото си мислиш! Нашето видео ще ти помогне да разбереш как да поставиш тампона. А тук има подробно описание стъпка по стъпка: Първо, измий ръцете си и второ –отпусни се! Заеми възможно най-удобна позиция! Може да седнеш на тоалетната чиния или да си права, стъпила с единия крак на ръба на ваната.

Хвани тампона с две ръце и усучи опаковката му в посока на указателните стрелкички, след това отстрани долната част от опаковката. Опъни конеца и силно го дръпни. Натисни с върха на пръста си основата на тампона, за да отстраниш горната половина от опаковката. Внимателно плъзни нагоре-надолу тампона, колкото можеш по-навътре във влагалището. Ако почувстваш съпротивление, промени леко посоката.

Ако все още чувстваш тампона, постави го малко по-дълбоко. Няма да усещаш тампона, ако е поставен на правилното място – в средната част на влагалището. Отново измий ръце. Вероятно би желала да посветиш малко време, за да откриеш как най-лесно да поставиш своя тампон o.b.®

Когато използваш тампон за първи път, избери най-малкия размер o.b.® PROCOMFORT™ Mini със спираловидни каналчета и уникално копринено гладко SILKTOUCH™ покритие. Преди да използваш тампони, трябва да изчакаш да ти дойде цикълът. Не бива да използваш тампони, ако не си в цикъл.